JEMNÉ KRŮTÍ PLACIČKY

JEMNÉ KRŮTÍ PLACIČKY

Recept: Nikola Gottvaldová.

Krůtí maso je skvělý, kvalitní a navíc velmi dietní zdroj bílkovin. Taky je to občas fajn změna od kuřecího, no ne ? Ale co si budeme povídat, krůtí maso je také docela suché. Proto jsem dnes přišla s novým receptem na jemné, šťavnaté krůtí placičky! Je to lehké na přípravu a nezašpiníte moc nádobí, což je za mě velké plus :D. Tak se na ně pojďme vrhnout!

placky

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 250g krůtích prs
  • 2 PL zakysané smetany
  • 1 a půl ČL hořčice
  • 1ks vejce
  • 1 ČL soli
  • Mletý pepř
  • Sušené mleté chilli
  • ½ cibulky
  • Čerstvé bylinky
  • Kokosový olej na osmahnutí

Postup:

  1. Krůtí maso si umyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. Vložíme ho do mixéru a přidáme k němu zakysanou smetanu, vejce, sůl, koření, hořčici a vymixujeme na jemno. Ke směsi poté přimícháme nasekané bylinky a cibuli.
  3. Směs nabereme a lžící tvarujeme placky na rozpálené pánvi s kokosovým olejem. Ty pečeme z každé strany 2 až 3 minuty na středním plameni. Podávat je můžeme například s čerstvým salátkem, bramborovou kaší, batátovými hranolkami nebo rýží.

Doufám, že se Vám recept líbí a dobrou chuť.

Pokud podle nás budete vařit, tak nezapomeňte označovat, ať se můžeme pokochat vašimi výtvory ♥.