Bílkoviny neboli proteiny jsou základním stavebním kamenem lidského těla. Jsou pro člověka důležitou a nepostradatelnou živinou, protože si ji tělo z ostatních makroživin (sacharidů a tuků) nedokáže vyrobit. Proteiny se skládají z jednotlivých aminokyselin. Pro sportovce jsou bílkoviny také nezbytně nutné pro novotvorbu a regeneraci svalové tkáně. Bílkoviny jsou také součástí enzymů, hormonů, krevních elementů a v neposlední řadě imunitního systému. Pokud pomineme svaly a tzv. aminokyselinový pool, v lidském těle neexistuje dlouhodobá zásobárna bílkovin jako taková. Tím se bílkoviny liší od zbylých dvou makroživin.

 




CO JE MICELLAR CASEIN?

MICELLAR CASEIN je opatrně odfiltrovaný, nedenaturovaný (tedy s přirozenou chutí) mléčný protein. Kasein je nejvíce pomalu tráveny a vstřebávány typ bílkoviny, což napomáhá vytvořit efekt "časovaného vydání", to poskytuje stálý přísun aminokyselin do svalů po dlouhou dobu.


ÚČINKY MICELLAR CASEIN

Užívání micelárního kaseinu večer před spaním nebo mezi jídly v průběhu dne pomůže tělu rychleji regenerovat a budovat nové svaly. Bylo vědecky dokázáno, že užívání mléčných bílkovin významně podporuje syntézu bílkovin a zároveň zabraňuje rozpadu svalů (katabolismu). Velkým přínosem je zvýšení sytosti, kdy kasein vykazuje mírný tlak na žaludeční stěny. Ve skutečnosti, tento tlak signalizuje do mozku přestat jíst, protože žaludek je plný. Výsledkem je výrazné zvýšení anti-katabolického prostředí, které je mnohem více šetrné k růstu a oživení svalové hmoty.
 

Účinky Micellar Casein
 

PRO KOHO JE URČEN MICELLAR CASEIN?

Kulturisté a atleti, kteří chtějí budovat a chránit svalovou hmotu, snížit dobu zotavení a zlepšit kvalitu svého spánku, mohou těžit právě z kaseinu. Velice vhodný pro ty, které po večerech honí mlsná, nebo mají tendence se přejídat. MICELLAR CASEIN nejen že skvěle zasytí, ale dopřeje tělu postupné doplňování bílkovin potřebných pro vaše svaly.


MICELÁRNÍ VS. OSTATNÍ?

Kaseinové proteiny jsou citlivé na pH v kyselém prostředí žaludku. Díky tomu vydrží vstřebávání dílčích aminokyselin dvakrát tak dlouho, než syrovátky a další proteiny. Pomalejší může někdy znamenat i lepší, zejména pokud se jedná o rychlost trávení bílkovin. Rychlá absorpce proteinu je žádoucí především bezprostředně před nebo po cvičení, pozvolné uvolňování je ale výhodnější během zbytku dne a zejména pak v noci.

Kasein je zároveň nejvíce se vyskytující protein v mléce a tím je tedy považován za vysoce kvalitní bílkovinu, protože je snadno přizpůsobitelný a dodává dostatečné množství aminokyselin, které nemohou být v těle syntetizovány.

Mezi sportovci je micelární kasein vysoce ceněn jako nejlépe chutnající a nejuspokojivější antikatabolizující protein. Konzumuje se jako noční protein a/nebo jako dietetický protein s postupným uvolňováním aminokyselin
 

HUSTÝ A CHUTNÝ

Takový je MICELLAR CASEIN od HI Tecu. Není ani přeslazený, ani bez chuti....prostě vyvážená sladkost. Velmi dobře se rozpouští a nezanechává hrudky. A teď to nejlepší....máte rádi puding? Stačí při rozmíchávání ubrat trochu vody a MICELLAR CASEIN krásně zhoustne. Pak stačí vzít jen lžičku a dobrou chuť!
 

VÝROBA A CERTIFIKACE

Všechny látky v MICELLAR CASEIN jsou laboratorně testované na čistotu a zakázané látky. Suroviny nejvyšší jakosti jsou dováženy z celého světa a výrobce vlastní certifikáty kvality GMP/HACCP, ISO 9001-2000.


DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ

Rozpusťte 30 g (2 plné odměrky – doporučená porce) prášku ve 250 ml studené vody nebo odtučněného mléka, pijte 1-4 porce denně.


SLOŽENÍ

Mléčná bílkovina (97% pro příchuť vanilka, jahoda, sušenka s krémem, 93% pro příchuť čokoláda), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (3% pro příchuť čokoláda, 1% pro příchuť sušenka s krémem), aroma, zahušťovadlo: xantan, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, chlorid sodný, směs vitamínů [kyselina askorbová, niacin (amid kyseliny nikotinové)], sladidlo: acesulfam-K a sukralóza, barvivo: sušená červená řepa (pro příchuť jahoda).


VÝŽIVOVÉ HODNOTY

Micellar Casein výživové hodnoty 1

Micellar Casein výživové hodnoty 2

Micellar Casein výživové hodnoty 3